فروشگاه فایل 1

  • ۰
  • ۰

تحقیق درباره مزایا و معایب دوست یابی اینترنتی

  • تحقیق درباره مزایا و معایب دوست یابی اینترنتی

    دسته بندی : عمومی » گوناگون

    فهرست مطالب
    مقدمه
    دسته بندی افراد در چت
    آسیب شناسی و روان شناسی چت و کاربران چت روم ها
    عواملی که باعث استفاده جوانان از چت روم ها می شود:
    خواستگاری در چت روم
    بی‌اعتمادی در بین زوج‌ها، عمده‌ترین آسیب ازدواج اینترنتی
    نگاه پسران به مقوله همسریابی اینترنتی صرفا نوعی سرگرمی‌است
    چت کردن متأهل ها :
    نکات مثبتی که در رابطه با چت
    نکات منفی که در رابطه با چت متاهل ها
    مزایای چت
    مضرات چت
    نکاتی که در چت باید مورد توجه قرار گیرد
    نتیجه گیری

    مقدمه
    دنیای مجازی چت به عنوان یک ابزار قوی برای برقرای ارتباط با دیگران در دوران فعلی بسیار مورد توجه قرار گرفته است به طوری که جوان ایرانی به خوبی می داند برای ارتباط با آن سوی مرزها از دریچه اینترنت بـه جهـانی دسـت می‌یابد که در آن فاصله‌ها مفهوم خود را از دست می‌دهند. برخی آن را «تالار گفتمان» می‌نامند و اکثرا این محیط را به ‌نام «چت روم» می‌شناسند. از جمله نکات مهمی که افراد را به سمت چت روم ها می کشاند نیازهای افراد به دوستی و برقراری ارتباط اجتماعی به هر شکل و عنوانی است که اینترنت می‌تواند پاسخگوی این نیاز باشد. اینترنت به فرد کمک می‌کند تا شناخته نشود؛ یعنی فرد می‌تواند بدون اینکه هویت وی فاش شود به هر کاری دست بزند، بنابراین آزادی زیاد بدون داشتن مسوولیت را تجربه می‌کند. چت‌روم‌ها، تکنیک‌ها و امکاناتی را در اختیار افراد می‌گذارند که به آن‌ها امکان می‌دهد تصویری مطلوب و قابل پذیرش از خود ارائه کنند و دروغ و واقعیت آن مشخص نباشد. افراد حتی این امکان را دارند که جنسیت، طبقه اجتماعى، تحصیلات، محل زندگى، شغل، درآمد و سایر مشخصات خود را خلاف واقع شرح دهند و خود را به عنوان فرد بی عیب معرفی کنند. متاسفانه اکثر افرادی که در چت روم ها سرک می کشند به دنبال برقراری ارتباط با جنس مخالف هستند و شدت غریزه جنسی در دوران نوجوانی و جوانی باعث شده که فرد از این طریق تا حدی، ارتباط هرچند ناقص را تجربه کند. متأسفانه ما نتوانسته‌ایم به خوبی فرهنگ خود را به نوجوانان و جوانان عرضه کرده و آن طور که متناسب با نیاز و درک علایق جوانان باشد معرفی کنیم، از طرفی عواملی همچون: فشارهای اقتصادی، مشکلات خانوادگی، بیکاری، فقدان برنامه مناسب برای پر کردن اوقات فراغت، نبودن تفریحات سالم، عدم امکان ازدواج و فشار گروه‌های همسال می‌تواند به گرایش نوجوانان به سمت اینترنت و ورود به چت روم‌ها موثر باشد. به دلیل دسترسی آسان به اینترنت و شناخته نشدن فرد و مخفی ماندن هویت واقعی وی، تنوع در ارتباطات، عدم نیاز به سرمایه‌گذاری و نداشتن ریسک در این زمینه، گرایش به اینترنت و چت روم‌ها بیش از پیش در میان نوجوانان و جوانان دیده می‌شود.
    معایب: چت روم، دنیایی است که افراد قادرند در آن هویت خویش را پنهان کنند نتیجه آن از دست رفتن مهار اخلاقی و اجتماعی در دنیای چت است. به واسطه اینکه هویت افراد در چت‌روم‌ها پنهان است، روابط ایجاد شده، می‌تواند موجب سوء‌تفاهم و در نتیجه ضربه عاطفی شود. ممکن است این روابط به دنیای واقعی نیز کشیده شود و اثرات سویی را در بر داشته باشد. ازدواج‌های ناموفق اینترنتی، استثمار جنسی، ورود به شبکه شرکت‌های هرمی و خروج ارز از کشور، سایت‌های مستهجن و غیراخلاقی در کمین کسانی است که بدون آگاهی وارد آن می‌شوند. چت روم اولین مکانی است که یک جوان احساس آزادی می‌کند و معمولا مورد برخورد و سرزنش خانواده، واقع نمی شود. به عبارتی این آزادی باعث سوءرفتارهایی در بین جوانان می شود. وقت گذرانی بیش از حد در چت رومها علاوه بر تلف کردن پول و سرمایه باعث می‌شود کاربران در انجام تکالیف تحصیلی کوتاهی نمایند و دچار افت تحصیلی شوند. یکی از ایرادهای اساسی چت، نامنظم بودن آن است، یعنی هر کس از هر کجا با هر اطلاعاتی می‌تواند به‌ آن مطلبی اضافه کند. یکی دیگر از جنبه‌های منفی چت روم ها، ورود بی‌هویت اشخاص در آن است و کسانی که نسبت به ‌دیگران کمتر از چت رو مها و کلا اینترنت استفاده می‌کنند، ارتباط فیزیکی بهتری با خانواده و دوستان خود دارند. استفاده از چت رومها نیز مشکلات خانوادگی زیادی را ایجاد می‌کند که این استفاده زیاد از اینترنت باعث می‌شود تا فرد نتواند با خانواده خود ارتباط برقرار کند و روابط خانوادگی و زندگی زناشویی اش دچار اختلال می‌گردد.
    محاسن: چت، از آنجایی‌که امکان ارتباط نوشتاری و غیر رودررو را فراهم می‌کند، به جوانان کمک می‌‌‌کند راحت‌تر به ابراز احساسات خویش بپردازند.ماهیت غیر رودرروی ارتباطات الکترونیکی اینترنتی می‌تواند انگیزه بیشتری را برای فعالیت کاربران که در دنیای واقعی قادر به انجام آن نیستند یا از انجام آن واهمه دارند، فراهم سازد و ریسک شرمندگی در آن کمتر است؛ همچنین ارتباطات اینترنتی در محیط‌های چت، ضمن آنکه تقویت‌کننده روابط غیر وابسته به زمان و مکان است، به محملی برای جستجو و ارضای کنجکاوی‌های جوانان نیز تبدیل شده است.کاهش هزینه برقراری ارتباط به خصوص برای افرادی که با خارج از کشور تماس دارند.
    در هر حال نمی‌توان منکر جذابیت‌های ارتباط به واسطه چت شد، اما این نکته را نیز نباید از یاد برد که فضای مجازى، فضایی است که در عین داشتن تهدیدها و محدودیت‌ها، می‌تواند فرصت‌ها و قابلیت‌های زیادى را نیز همراه داشته باشد. سیاست‌گذاران باید در درجه اول نیازهای جوانان را به خوبی شناسایی کنند و در درجه دوم این فضا را به درستی مدیریت نموده و به سمت تولید محتوای مناسب و سالم در قالب‌های جذاب بروند. تا زمانی که به لحاظ فرهنگى، اقدامی عملی صورت نگرفته است و برنامه‌ریزی مشخصی برای اوقات فراغت جوانان وجود ندارد، نباید انتظار داشت که جوانان از تهدیدهای مربوط به استفاده از تکنولوژی‌های جدید مصون بمانند. در نتیجه در این بین سه امر ضروری می‌باشد، شناخت نیازهای جوانان، آگاه‌سازی آنان و تدبیر و برنامه‌ریزی صحیح برای اوقات فراغت آنان.

    دسته بندی: عمومی » گوناگون

    تعداد مشاهده:
    0
    مشاهده

    فرمت فایل دانلودی:.docx

    فرمت فایل اصلی: Word — docx

    تعداد صفحات: 23

    حجم فایل:32
    کیلوبایت

 برای توضیحات بیشتر و دانلود کلیک کنید

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی